خواص مهم پنیر لیقوان که نمی‌دانید!

خواص پنیر لیقوان
خواص پنیر لیقوان

پنیر یکی از فرآورده‌های لبنی است که به‌صورت روزانه در وعده‌های غذایی مختلف توسط عموم مردم مصرف می‌شود و باتوجه‌به اینکه ماده اولیه آن شیر است خواص آن نیز از شیر فرآوری شده تبعیت می‌کند. پنیر لیقوان نیز از این قاعده مستثنی نیست و خواص پنیر لیقوان فرآوری شده از شیر تازه گوسفندی یا بز بیش از سایر انواع پنیر است.

پنیر لیقوان حاوی باکتری‌های مفید است

به‌صورت طبیعی باکتری‌های زیادی در بدن انسان زندگی می‌کنند که به دو دسته باکتری‌های مفید و مضر تقسیم می‌شوند. در هنگام بیماری تعادل این باکتری‌ها به‌هم‌خورده و باکتری‌های مضر غالب می‌شوند. در چنین شرایطی می‌بایست تعادل باکتری‌ها در بدن متناسب شود.

پروبیوتیک‌ها از باکتری‌های مفید ساخته می‌شوند که بر سلامت و عملکرد بدن تأثیر مستقیمی دارند. پروبیوتیک‌ها باعث بهبود گوارش و هضم مواد غذایی می‌شوند و می‌توان گفت برای دستگاه گوارش بسیار مفید هستند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

یکی از خواص اختصاصی پنیر لیقوان نسبت به سایر پنیرها این است که در فرایند تولید پنیر از باکتری‌های تولیدکننده پروبیوتیک استفاده می‌شود؛ بنابراین کسانی که دچار سوءهاضمه هستند و نمی‌توانند لبنیات مصرف کنند می‌توانند پنیر لیقوان را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

پروتئین موجود در پنیر
پنیر حاوی پروتئین است

پنیر لیقوان پروتئین بالایی دارد

پنیر دارای پروتئین است. پروتئین برای تشکیل بافت‌های عضلانی نقش اصلی را ایفا می‌کند و برای بدن حیاتی است. بسیاری از ورزشکاران نیز در برنامه غذایی خود از پروتئین استفاده می‌کنند. خواص پنیر لیقوان به‌ دلیل اینکه از شیر گوسفند تهیه می‌شود نسبت سایر پنیرها پروتئین بالاتری داشته و گزینه‌ای ایده‌آل برای صرف یک صبحانه مقوی به شمار می‌آید.

پروتئین پنیر لیقوان به حدی بالاست که آن را در کنار محصولات گوشتی قرار می‌دهند، بنابراین کسانی که با خوردن گوشت مشکل دارند می‌توانند از خواص پنیر لیقوان استفاده کرده و پروتئین بدن خود را تأمین کنند.

پنیر حاوی فسفر است

فسفر بیش از ۱ درصد وزن بدن را تشکیل می‌دهد و تقریباً در همه سلول‌های بدن یافت می‌شود. عملکرد اصلی فسفر مانند کلسیم در استخوان‌ها و دندان‌هاست. بدن انسان برای ساخت و ترمیم سلول‌ها و بافت‌های بدن به فسفر احتیاج دارد. همچنین فسفر در عملکرد صحیح قلب، عضلات، اعصاب و ماهیچه‌ها تأثیر دارد.

پنیر دارای مقادیر مناسبی فسفر است که مصرف روزانه آن برای سلامتی بدن شما کاملاً ضروری است.

پنیر دارای کلسیم
پنیر حاوی کلسیم است

پنیر حاوی کلسیم است

استخوان‌ها و دندان‌ها در بدن انسان حاوی مقادیر بالایی کلسیم هستند و برای تقویت استخوان‌بندی و حفظ سلامتی دندان‌ها نیاز است در روز مقادیر مشخصی به بدن کلسیم وارد شود. خصوصاً بعد از سن ۲۵ سالگی که عملاً رشد استخوان‌ها به تمام رسیده و استخوان‌بندی رو به فرسایش است نیاز بیشتری به کلسیم احساس می‌شود.

یکی از خواص پنیر داشتن کلسیم بالاست که مصرف آن در طول شبانه‌روز باعث رسیدن مقادیر کافی کلسیم به استخوان‌ها خواهد شد و سلامتی و استحکام اسکلت استخوانی و دندان‌ها را به همراه خواهد داشت.

کلسیم علاوه بر خواص فوق، برای جلوگیری از بروز سرطان روده و همچنین دیابت نوع دوم مؤثر است؛ بنابراین می‌توان گفت خوردن پنیر مانع از بروز بیماری‌هایی نظیر سرطان کولون و دیابت خواهد شد.

چربی مفید پنیر لیقوان

شاید شنیده باشید چربی برای بدن مضر است ولی چربی‌ها به دو دسته مضر و غیر مضر تقسیم می‌شوند. چربی موجود در پنیر اصل لیقوان در واقع چربی اصلی شیر گوسفندی است که به‌هیچ‌وجه در هنگام فرآوری از شیر جدا نمی‌شود و یکی از دلایل نرمی و طعم خاص پنیر لیقوان همین چربی شیر است.

بیشتر مواد مغذی و خواص شیر در چربی آن نهفته است که در پنیرهای پاستوریزه صنعتی، به دلیل گرفتن چربی شیر، خواص مهم پنیر گرفته خواهد شد. این موضوع باعث می‌شود کلسیم موجود در پنیر هم به‌خوبی جذب بدن نشود.

چربی شیر گوسفندی از نوع چربی مفید است. بدن انسان به این چربی احتیاج دارد و می‌توان گفت چربی پنیر گوسفندی لیقوان برای سلامت قلب و عروق مفید است.

طبع گرم از خواص مهم پنیر لیقوان است

یکی از مزایای پنیر لیقوان نسبت به سایر پنیرها داشتن طبع گرم است. پنیرهای صنعتی موجود در بازار که توسط کارخانه‌ها تهیه می‌شوند فاقد چربی هستند یا درصد چربی آنها پایین است. این موضوع سبب می‌شود طبع پنیر سرد شود. ام اس، صرع، یبوست، پوکی‌استخوان و در حالت ساده‌تر رخوت و سستی از عوارض سردی بدن به شمار می‌آیند.

چربی موجود در شیر گوسفند که در پنیر لیقوان نیز موجود است طبع آن را گرم‌تر نموده و کسانی که سردمزاج نیز هستند می‌توانند از این پنیر بدون مشکل استفاده کنند.

خواص آب پنیر
آب پنیر دارای خواص بسیار زیادی است

خواص آب پنیر را دستکم نگیرید!

بسیاری از افراد پس از مصرف پنیر آب را دور می‌ریزند غافل از اینکه همین آب پنیر خواص درمانی بسیار زیادی دارد و خود یک ماده غذایی کامل به‌حساب می‌آید. آب پنیر دارای مقادیر بسیار زیادی مواد معدنی و ویتامین‌های گروه ب بوده و در طب سنتی نیز مصرف آن خصوصاً برای سالمندان بسیار توصیه شده است.

آب پنیر نیز مانند خود پنیر دارای پروبیوتیک بوده و برای هضم غذا بسیار مفید است. هضم بهتر غذا تخلیه بهتر روده را موجب شده و یبوست را برطرف می‌کند.

آب پنیر شما را به مدت طولانی‌تری سیر نگه‌داشته و در لاغری و تناسب‌اندام نیز مؤثر خواهد بود. پزشکان توصیه می‌کنند بعد از هر وعده غذایی کمی آب پنیر بنوشید تا دستگاه گوارش در وضعیت بهتری غذای شما را هضم کند.

آب پنیر علاوه بر موارد فوق در تنظیم قند خون و فشارخون نیز مؤثر است. خواص آب پنیر باعث ترشح انسولین طبیعی شده و قند خون شما را متعادل نگه خواهد داشت. از طرف دیگر وجود مواد معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم و منیزیم فشارخون شما را در شرایط نرمال قرار خواهند داد.

سخن پایانی

فواید و خواص پنیر لیقوان بسیار زیاد است و ویتامین‌های موجود در این مدل پنیر برای بدن انسان ضروری به شمار می‌رود. پنیر لیقوان گوسفندی نسبت به سایر پنیرها به دلیل نداشتن لاکتوز هضم بسیار بهتری دارد و تقریباً تمامی افراد بدون مشکل خاصی می‌توانند از این پنیر لذیذ استفاده کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن